Seizoen 2019-2020 afgelopen…

Beste DWV’ers,

Zoals jullie hebben vernomen heeft de regering gisteren (23 maart 2020) besloten de voorzorgsmaatregelen omtrent de Corona-crisis te verlengen tot 1 juni. Op basis daarvan heeft de NBB besloten dit seizoen definitief per direct te beëindigen. Er wordt ook geen kampioen aangewezen door de bond.

Een vervelende beslissing voor iedereen die onze sport liefheeft, maar helaas wel een logische. Het seizoen 2019-2020 is dus officieel afgelopen. We gaan als bestuur nadenken wat we gaan doen met zaken als de contributie, de start van het nieuwe seizoen en de andere ontwikkelingen omtrent de vernieuwing van de club. We houden iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen.

Er komt echt wel weer een moment dat we lekker gezellig met zijn allen zijn en fijn samen gaan basketballen. Vergeet voor nu vooral niet dat je maar één gezondheid hebt en dat is het belangrijkste. Dus houd je aan de regels en houd jezelf sterk en gezond. Tot snel en sportieve groet, het DWV-bestuur (Lizeta, Carolien, Maily en Ümit)

Trainingen en competitiewedstrijden tot 6 april afgelasten

In het kader van de Corona-crisis heeft de Nederlandse Basketbalbond alle competitiewedstrijden afgelast tot 6 april. Ook alle trainingen zijn stopgezet tot genoemde datum. Zodra er meer bekend is, zullen we onze leden informeren.

Wedstrijdverslagen speelweekend 17 & 18 januari 2020

Het eerste thuisweekend van het nieuwe kalenderjaar begon met de match van onze senioren op vrijdagavond tegen de Windmills. De eerste wedstrijd in Zaandam werd met grote cijfers door de thuisploeg gewonnen waardoor de Heren 1 nu iets goed te maken hadden. En dat gebeurde ook: onze heren wisten met snel en efficiënt spel de Zaanse zone onschadelijk te maken. De Zaandammers deelden af en toe speldenprikjes uit maar dat bracht een mooi begin van het thuisweekend van DWV nimmer in gevaar: 84-66.

De u14 was onze enige ploeg die uit moest spelen en wel tegen de Hoppers. De manschappen van Lizeta en Erwin gingen furieus uit de startblokken en scoorden er naar hartelust op los. Na 40 minuten basketball stond een prachtige eindstand op het scorebord: 31-77. Vier punten uit twee uitwedstrijden is een feit.

Onze u16 moest het zaterdagmiddag opnemen tegen AMVJ. In de eerste helft was het telkens stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Pas laat in het 3e kwart liepen de boys van Maily en Jan weg bij de Osdorpers. Waar negen van de tien DWV’ers tot scoren kwamen, zagen de toeschouwers in de eindfase een heus schaakspel dat slim werd uitgespeeld door de thuisploeg: 40-29.

De allerkleinste DWV’ers speelden hun tweede competitiewedstrijd tegen het jongensteam van MBCA. De pupillen van Ümit, Annette en Tarek leken niet helemaal wakker te zijn en werden overrompeld door de Amstelveners. Vanaf de tweede helft stelde de u12 orde op zaken door de achterstand weg te poetsen en de controle over de wedstrijd over te nemen. MBCA stribbelde in P8 nog even tegen maar de punten bleven in De Weeren: 49-43.

Onze u18 mocht het speelweekend afsluiten tegen Triple Threat. Vanaf het begin van de wedstrijd bleken de Haarlemmers een maatje te groot te zijn voor ons oudste jeugdteam. Maar dat neemt niet weg dat onze kanjers keihard hebben gestreden en alles hebben gegeven. TTT won verdiend maar de u18 is zeker de morele winnaar: 53-76.

Wedstrijdverslagen speelweekend 11 & 12 januari 2020

Het allereerste speelweekend van “dubbel 20” begon voor DWV in Haarlem. Onze u12 moest het zaterdagmiddag opnemen tegen Onze Gezellen. Ondanks een aantal afwezigen kenden onze basketballertjes een bliksemstart en liepen richting rust uit naar een verschil van ruim 20 punten. De thuisploeg leek in de 5e periode even terug in de game te komen maar het Haarlemse momentum werd vakkundig in de kiem gesmoord door onze kleine helden. De punten gingen mee naar Amsterdam-Noord: 34-64.
Het verloop van de wedstrijd van onze u14 tegen BVA was vergelijkbaar met de match van de u12. In de Van Hogendorphal kende de u14 een droomstart en leidde halverwege het treffen met een comfortabele 8-32. De lichtblauwen zetten in Q3 nog alles op alles om het tij te keren maar dat lukte niet meer. Hier en daar was het een rommelige wedstrijd, maar de u14 startte de competitie met een uitstekende overwinning: 33-58

Op de zaterdagavond stond de affiche “Alkmaar Guardians u18 – DWV u18” op het programma. De thuisploeg ging voortvarend van start terwijl de formatie van Haben en Harkesh maar niet lekker in het spel kwam. Onze ploeg kon tot aan de rust nog redelijk meekomen, maar vanaf het 3e kwart trapten de “Kaeskoppen” het gaspedaal volledig in. De u18 kwam helaas niet verder dan een 66-28 nederlaag.

De Heren 1 moesten zondagochtend op bezoek in Aalsmeer. Beide teams bleven 20 minuten lang keurig in balans. Vanaf Q3 lieten de mannen van coach Hein en coach Koray uiteindelijk zien geen last te hebben van een zondagochtenddip. Met een solide scoreproductie van Dawit, Erman, Ric en David liep DWV weg van de Aalsmeerders om een fraaie en welverdiende uitzege te boeken: 59-76.

Onze u16 mocht het weekend afsluiten in Monnickendam. De Waterlanders namen vanaf de tip-off het initiatief met een 9-0 run. De boys van Maily en Jan herpakten zich daarna enigszins maar hadden moeite om het gat te dichten. Sterker nog, The Monks liepen simpel uit en lieten onze boys kansloos: 43-28.

Wedstrijdverslagen speelweekend 8 december 2019

Het laatste speelweekend van 2019 in De Weeren was er één om in te lijsten.

De U12 speelde tegen een ijzersterk Apollo en vanaf de sprongbal waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. Beide ploegen gingen met mooi spel en hartstochtelijk basketball op zoek naar de overwinning. DWV toonde in de tweede helft iets meer lef en dat werd beloond met een zwaarbevochten doch welverdiende zege: 51-48.

De U14 kon winterkampioen worden maar daarvoor moesten de Flevo Musketiers worden verslagen. De formatie van Erwin en Lizeta liet er geen gras over groeien en in de rust stond de teller al op 61-8. Dit was tevens de eindstand omdat de Flevolanders moesten opgeven als gevolg van te weinig spelers. Omdat The Lions vrij van rechten spelen, mag onze U14 zich winterkampioen noemen.

Ten slotte moest een piepjonge U18 aantreden tegen Christofoor. Het team uit Badhoevedorp leidde tot halverwege het derde kwart. Nadat het thuispubliek zich duidelijk liet horen en achter zijn spelers ging staan, kwamen er positieve krachten los. Met een run van 19-6 boog onze U18 de achterstand knap om in een voorsprong die niet meer in gevaar kwam: 68-53.

Een prachtige manier om een lekker basketbaljaar af te sluiten!

Zet dinsdag 17 december 2019 in je agenda: Eindejaarstoernooi en Algemene ledenvergadering bij DWV Basketball!!

Op dinsdag 17 december willen we op een bijzondere manier het jaar 2019 afsluiten. Al onze jeugdteams (trainende leden, U12, U14 en U16) zullen om 18:00 uur beginnen met een feestelijk basketballtoernooi.

Om 19:00 uur zullen we dan de Algemene Ledenvergadering van DWV Basketball organiseren op veld 3. Het nieuwe bestuur zal haar visie delen met alle leden en ouders/verzorgers. De deelname van alle leden en ouders/verzorgers is erg belangrijk.

Na afloop, waarschijnlijk rond 19:45, hebben we een versnapering voor de leden van onze jeugdteams. Daarna zullen onze U18 en de Senioren eveneens met een gemixt toernooi het jaar afronden.

BS2-cursussen beginnen in januari 2020!

Ergens in januari 2020 zal DWV een grote slag maken met de opleiding van scheidsrechters. Hiervoor hebben zich reeds acht personen aangemeld. Indien je ook dit papiertje wil behalen en ook minimaal 14 jaar, bondslid en in het bezit van de BasketballMasterz bent, kun je je nog opgeven bij Ümit.

Wedstrijdverslagen speelweekend 16-17 november 2019

Vrijdagavond namen onze Heren het thuis op tegen koploper HBC. De mannen uit Heerhugowaard speelden sterk en liepen snel uit naar een ruime voorsprong. Met het fanatieke thuispubliek achter zich, toonden de Heren veerkracht en grote strijdlust waarmee in de tweede helft de achterstand van 20 punten volledig werd weggepoetst. In de laatste seconden van het treffen hield HBC het hoofd koel vanaf de free throw lijn waardoor de punten uiteindelijk toch naar de bezoekers gingen: 60-63.

Zaterdagmiddag kwamen onze jeugdteams in actie. De U12 liet bij vlagen prima basketball zien en zette MBCA overtuigend opzij: 66-46. Verder moest de U16 het opnemen tegen Apollo. De zuiderlingen speelden de eerste drie kwarten sterker dan de thuisploeg en de comeback van DWV in Q4 kwam helaas te laat: 44-58. De U14 heeft voor de vierde keer achtereen een honderdklapper gemaakt: 100-33. Met deze overwinning grijpt DWV de eerste plek in de poule. De U18 kwam niet in actie.

Een speelronde met veel wilskracht, passie en attractief basketball! Up to next week!

Wedstrijdverslagen speelweekend 9-10 november 2019

Prachtig basketbalweekend voor DWV. Zaterdagmiddag boekten de u12 en de u14 uitstekende overwinningen met ruime cijfers. De u14 haalde zelfs de driedubbele cijfers! De u16 heeft MBCA tot het uiterste gedwongen maar moest helaas in de eindfase capituleren. Zaterdagavond versloegen onze Heren de Sea Devils op karakter. En vanochtend speelde onze u18 in Den Helder een degelijke pot en pakte de winst tegen JBC Noorderhaven. Grote klasse!! Op naar het volgende speelweekend in onze eigen De Weeren.