Wedstrijdverslagen speelweekend 8 december 2019

Het laatste speelweekend van 2019 in De Weeren was er één om in te lijsten.

De U12 speelde tegen een ijzersterk Apollo en vanaf de sprongbal waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. Beide ploegen gingen met mooi spel en hartstochtelijk basketball op zoek naar de overwinning. DWV toonde in de tweede helft iets meer lef en dat werd beloond met een zwaarbevochten doch welverdiende zege: 51-48.

De U14 kon winterkampioen worden maar daarvoor moesten de Flevo Musketiers worden verslagen. De formatie van Erwin en Lizeta liet er geen gras over groeien en in de rust stond de teller al op 61-8. Dit was tevens de eindstand omdat de Flevolanders moesten opgeven als gevolg van te weinig spelers. Omdat The Lions vrij van rechten spelen, mag onze U14 zich winterkampioen noemen.

Ten slotte moest een piepjonge U18 aantreden tegen Christofoor. Het team uit Badhoevedorp leidde tot halverwege het derde kwart. Nadat het thuispubliek zich duidelijk liet horen en achter zijn spelers ging staan, kwamen er positieve krachten los. Met een run van 19-6 boog onze U18 de achterstand knap om in een voorsprong die niet meer in gevaar kwam: 68-53.

Een prachtige manier om een lekker basketbaljaar af te sluiten!

Zet dinsdag 17 december 2019 in je agenda: Eindejaarstoernooi en Algemene ledenvergadering bij DWV Basketball!!

Op dinsdag 17 december willen we op een bijzondere manier het jaar 2019 afsluiten. Al onze jeugdteams (trainende leden, U12, U14 en U16) zullen om 18:00 uur beginnen met een feestelijk basketballtoernooi.

Om 19:00 uur zullen we dan de Algemene Ledenvergadering van DWV Basketball organiseren op veld 3. Het nieuwe bestuur zal haar visie delen met alle leden en ouders/verzorgers. De deelname van alle leden en ouders/verzorgers is erg belangrijk.

Na afloop, waarschijnlijk rond 19:45, hebben we een versnapering voor de leden van onze jeugdteams. Daarna zullen onze U18 en de Senioren eveneens met een gemixt toernooi het jaar afronden.

BS2-cursussen beginnen in januari 2020!

Ergens in januari 2020 zal DWV een grote slag maken met de opleiding van scheidsrechters. Hiervoor hebben zich reeds acht personen aangemeld. Indien je ook dit papiertje wil behalen en ook minimaal 14 jaar, bondslid en in het bezit van de BasketballMasterz bent, kun je je nog opgeven bij Ümit.

Wedstrijdverslagen speelweekend 16-17 november 2019

Vrijdagavond namen onze Heren het thuis op tegen koploper HBC. De mannen uit Heerhugowaard speelden sterk en liepen snel uit naar een ruime voorsprong. Met het fanatieke thuispubliek achter zich, toonden de Heren veerkracht en grote strijdlust waarmee in de tweede helft de achterstand van 20 punten volledig werd weggepoetst. In de laatste seconden van het treffen hield HBC het hoofd koel vanaf de free throw lijn waardoor de punten uiteindelijk toch naar de bezoekers gingen: 60-63.

Zaterdagmiddag kwamen onze jeugdteams in actie. De U12 liet bij vlagen prima basketball zien en zette MBCA overtuigend opzij: 66-46. Verder moest de U16 het opnemen tegen Apollo. De zuiderlingen speelden de eerste drie kwarten sterker dan de thuisploeg en de comeback van DWV in Q4 kwam helaas te laat: 44-58. De U14 heeft voor de vierde keer achtereen een honderdklapper gemaakt: 100-33. Met deze overwinning grijpt DWV de eerste plek in de poule. De U18 kwam niet in actie.

Een speelronde met veel wilskracht, passie en attractief basketball! Up to next week!

Wedstrijdverslagen speelweekend 9-10 november 2019

Prachtig basketbalweekend voor DWV. Zaterdagmiddag boekten de u12 en de u14 uitstekende overwinningen met ruime cijfers. De u14 haalde zelfs de driedubbele cijfers! De u16 heeft MBCA tot het uiterste gedwongen maar moest helaas in de eindfase capituleren. Zaterdagavond versloegen onze Heren de Sea Devils op karakter. En vanochtend speelde onze u18 in Den Helder een degelijke pot en pakte de winst tegen JBC Noorderhaven. Grote klasse!! Op naar het volgende speelweekend in onze eigen De Weeren.